середа, 2 серпня 2017 р.

Вивчаємо українську абетку

Практичні завдання з української мови для 1 класу

  1. Написання літер українською мовою.
Це завдання - перший крок до написання букв української абетки та здобуття навичок красивого почерку. Спочатку дитина з'єднує пунктирні лінії, щоб попрактикуватися в здобутті навичок дрібної моторики, необхідних для подальшого написання букви . Потім для практики дитина кілька разів пише букву за допомогою пунктирних ліній. І, нарешті, пише букву повністю самостійно в спеціально відведеному місці.


2. Знайди до літери пару.

Чи добре ваша дитина розрізняє великі та малі літери українського алфавіту? Чи зможе вона знайти пару до певної літери? Це завдання є чудовою можливістю познайомити дитину з великими та малими літерами українського алфавіту або закріпити отриманні нею знання про великі та малі літери в ігровій формі. Попросіть дитину обережно вирізати великі літери «В», «Я», «П», «З», «Е», «Й» та «Т», розташовані у нижній частині завдання, а потім для кожної з них знайти пару та вклеїти їх у відповідні місця на сторінці. Наприкінці завдання попросіть дитину назвати вголос кожну з літер.


3. Прописи (укр.абетка)

Прописи для дітей — це перший крок до навчання письма та здобуття навичок красивого почерку. За допомогою цього завдання ваша дитина навчиться писати літеру «А» українського алфавіту. Під час виконання завдання дитині пропонується кілька разів написати велику та малу літеру «А» за пунктиром, а потім спробувати написати її самостійно (у завданні показано напрямки, що показують як треба писати велику та малу літеру «А»). Після цього дитині пропонується спробувати написати за пунктиром кілька слів, що містять літеру «А».


4. Літерний лабіринт (український алфавіт)

Чи знає ваша дитина всі літери української абетки? Це завдання закріплюватиме знання дитиною українського алфавіту, а також розвиватиме логічне мислення. Роздрукуйте завдання і попросіть дитину прокласти шлях лабіринтом літер. Від кожної літери до наступної є тільки один правильний напрямок, що необхідно позначити, намалювавши стрілки або замалювавши всі квадратики по порядку від першої літери «А», до останньої «Я». Додатково ви можете запропонувати дитині порахувати літери та написати порядковий номер кожної літери в алфавіті.


5. Складаємо літери укр.абетки

Чи знає ваша дитина як виглядає та пишеться велика літера «А»? Чи може з легкістю її впізнати? За допомогою цього цікавого завдання вона вивчить написання великої літери «А» набагато краще, складаючи її як невеличкий . Допоможіть дитині вирізати або виріжте самостійно частини літери «А», що розташовані на сторінці, та запропонуйте скласти з них літеру за наведеним прикладом. Роздрукуйте завдання на більш товстому папері для зручності. Запропонуйте дитині наклеїти букву на окремий аркуш паперу.


6. Розмальовка «Українська абетка»

Це завдання в забавній формі познайомить вашу дитину із буквами української абетки, а також сприятиме розвитку навичок дрібної моторики. У завданнях дитині необхідно розмалювати зображення, що ілюструє певну букву української абетки. Завдяки виконанню цих захоплюючих завдань дитина навчиться впізнавати літери українського алфавіту і знатиме їх написання, що стане основою для подальшого навчання читання та письма.


7. Знайди літери слова

Цей комплект завдань покликаний поєднати розвиток мовленнєвого слуху і фонематичного сприйняття дитини із вивченням нею правопису слів, а також залученням зорової та м’язової пам’яті для кращого засвоєння інформації. Всі ці знання та навички вкрай важливі для читання та грамотного письмового мовлення. У кожному завданні дитині необхідно подивитись на малюнок, сказати вголос, кого або що на ньому зображено та, утримуючи в пам’яті це слово, знайти серед різноманіття літер ті, з яких воно складається, розмалювати їх та порахувати.


8. Розмальовка за літерами української абетки

Ця невигадлива розмальовка не тільки надасть можливість сформувати навички дрібної моторики, але і познайомить вашу дитину з великими та малими літерами української абетки. У кожному завданні комплекту дитині пропонується розмалювати зображення двома кольорами – один колір призначений для великої букви, а інший, відповідно, для малої. Завдяки виконанню завдань дитина навчиться впізнавати літери українського алфавіту та знатиме їх написання, що стане добрим підґрунтям для подальшого навчання письма та читання.


9. Знайди риму (українська мова)

Чи знає ваша дитина, що таке рима і чи може підібрати риму до певного слова? Цей комплект з 8 завдань допоможе дитині зрозуміти, яким чином римуються слова і розвинути почуття рими. У кожному завданні комплекту дитині пропонується знайти і з'єднати лініями пари слів, що римуються, і зображення до них. В кожному завданні комплекту представлено вісім слів (чотири пари, що римуються). Також, в кожному завданні дитині пропонується самостійно придумати і записати риму до певного слова.


Немає коментарів:

Дописати коментар